Informatie

Verdere informatie

Voor alle overige informatie bent u hier op de juiste plek

Werkwijze

Algemeen

Williwood Ink werkt strikt volgens de richtlijnen van de GGD om de kwaliteit en hygiëne van zowel de klanten als onszelf te waarborgen. Iedere klant wordt bij Williwood Ink behandeld met steriel verpakte naalden en naaldhouders, nieuwe inkt, schone handschoenen, enz. Naalden en inkt worden éénmalig gebruikt. Het aanbrengen van een tatoeage
Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden, met kleine naalden, inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Goedgekeurd door de GGD

Sinds 2007 is een vergunning verplicht voor tatoeëerders. Zij ontvangen de vergunning van de GGD, alleen als ze zich houden aan strikte hygiëneregels. Ze worden gecontroleerd door de GGD. De overheid adviseert u alleen een tatoeage of piercing te laten aanbrengen bij ondernemingen met een vergunning. Vanzelfsprekend heeft Williwood Ink deze vergunning (zie www.veiligtatoeerenenpiercen.nl)

Huisregels

- Roken, kinderen en huisdieren zijn niet toegestaan.

- Wij tatoeëren op afspraak, deze kunt u persoonlijk bij ons in de shop maken, telefonisch of via de mail.

- Bij het maken van een afspraak vragen we een aanbetaling. Als u telefonisch of via de mail een afspraak maakt, sturen we een betaalverzoek (tikkie), gelieve deze binnen 24 uur betalen. Zonder de aanbetaling komt de afspraak automatisch te vervallen. Voor kleine tattoos is de aanbetaling 40 euro en grotere tattoos afhankelijk van het formaat tot maximaal 200 euro.

- Wij kunnen alleen de klanten ontvangen die een afspraak hebben staan om te tatoeëren. Extra personen mogen helaas niet mee.

- Een afspraak moet minstens twee werkdagen (minstens 48 uur) van tevoren worden afgezegd, anders ben je de aanbetaling kwijt!

- Vanaf 16 jaar kan je met toestemming van je ouders of voogd bij een ons een tattoo laten zetten. Deze ouder of voogd dient ons schriftelijke toestemming te geven op vertoon van zijn of haar geldige identiteitsbewijs. Vanaf 18 jaar tatoeëren we zonder toestemming van ouder of voogd.

- Iedereen is, ongeacht zijn of haar leeftijd, verplicht zich te legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort en/of rijbewijs)!

- Je bent verplicht bij ons een toestemmingsformulier van de GGD in te vullen.

- Wij tatoeëren geen zwangere vrouwen.

- Wij weigeren mensen voor het plaatsen van een tattoo die onder invloed zijn van alcohol of drugs.

- Wij kunnen zonder opgave van redenen iemand weigeren om te tatoeëren.

- Bij een tekenopdracht vragen wij om een vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de grootte van de tekening. Deze vergoeding wordt niet verrekend van je tatoeage.

- Je kunt bij ons zowel met een tikkie of contant betalen.

Optimaal voorbereiden

- Neem 24 uur voordat je een tattoo gaat zetten geen alcohol, drugs of andere bloedverdunnende middelen in.

- Zorg ervoor dat u geen stress heeft en probeer de nacht er voor goed te slapen.

- Eet en drink (drink niet te veel) goed voor uw tattoo sessie. Neem voor de zekerheid iets te eten mee waar suikers in zitten.

- Breng de tatoeëerder op de hoogte van eventueel medicijngebruik/ allergieën/ huidaandoeningen/ ziektes of andere belangrijke zaken.


Nazorg

Direct na het tatoeëren wordt de getatoeëerde plek met zalf (Balm tattoo of Bepanthen) ingesmeerd en afgedekt met transparante folie. Mocht je nog met vragen zitten, dan kun je ons altijd om advies vragen.
De genezingstijd van een tatoeage duurt ongeveer vier tot zes weken. Een goede gezondheid zorgt voor een snellere genezingsproces. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Ga vooral niet krabben, want hiermee kun je de huid en/of de tatoeage beschadigen en kunnen er witte plekken ontstaan. Daarnaast is een goede persoonlijke hygiëne tijdens de genezingstijd van de tatoeage erg belangrijk. Was de tatoeage 2 tot 4 maal per dag zachtjes met Bepanthen of Pride aftercare of een milde ongeparfumeerde en bacteriedodende zeep, bijvoorbeeld met Unicura Balance, totdat de wond helemaal genezen is.

Douchen

Wanneer de tatoeage aan het genezen is, kun je gewoon douchen. Het wordt echter afgeraden om uitgebreid in bad te gaan. Zorg er bij het douchen wel voor dat je de getatoeëerde plaats op het laatst met een milde, ongeparfumeerde en bacteriedodende zeep wast. Dep de wond na het douchen met een schone handdoek of tissue voorzichtig droog. Ga niet wrijven; dit kan de wond beschadigen.

Slapen

Houd er rekening mee dat een tatoeage de eerste nacht kan afgeven op het beddengoed. Dit komt door het wondvocht. Wij adviseren dan ook om niet je mooiste beddengoed op bed te leggen. Probeer de getatoeëerde plek met luchtige, schone kleding af te dekken en gebruik absoluut geen verband, pleisters of folie! Probeer daarnaast de eerste nacht niet op de getatoeëerde plek te gaan liggen. Gebeurt dit in je slaap wel, dan is dat niet heel erg.

Kleding

Draag tijdens de genezing van de nieuwe tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond. Draag bij voorkeur schone, luchtige kleding. Katoenen kleding is hiervoor erg geschikt. Draag liever geen wollen of synthetische kleding. Mocht het zo zijn dat je kleding aan de wond is vastgeplakt, trek de kleding dan niet zomaar los. Laat het kledingstuk in dat geval even weken met een natte washand of onder de douche. Probeer dan voorzichtig of het kledingstuk loslaat. Dit voorkomt dat je de wond opentrekt en zo een blijvende beschadiging aan je tatoeage oploopt. Dit is namelijk niet altijd meer te herstellen door de tatoeëerder. Mocht er onverhoopt toch een korstje aan je kleding blijven hangen en er is een klein stukje van de tatoeage meegekomen, dan is dit vaak geen probleem. Jouw tatoeëerder kan dit meestal wel bijwerken. Geef tijdens de nacontrole wel even aan dat dit gebeurd is, zodat de artiest weet wat er met dit plekje is gebeurd.

De tattoo verzorgen

Het is belangrijk om de tatoeage zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen. Dek de wond dan ook niet af met verband, pleisters of folie. Smeer daarnaast geen Sudocrem, Purol, Uierzalf of andere vergelijkbare zalfjes op de wond. Hierdoor krijgt de wond geen zuurstof en wordt het natuurlijke genezingsproces bemoeilijkt. De meeste shops adviseren om de tatoeage 3 tot 5 keer per dag dun in te smeren met Tattoo ointment van Pride after car of met Bepanthen Baby ter genezing van jouw tatoeage.

Waar moet ik nog meer op letten?

Hier volgen nog enkele tips waar je op moet letten bij het verzorgen van jouw nieuwe tattoo:
- Druppel geen wonddesinfectiemiddelen op de wond, zoals Sterilon of Betadine.

- Vermijd tijdens het genezingsproces (4 weken) contact met zwemwater (zoals chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen -gebruik van sauna of (stoom)baden.

- Stel (4 weken) de net getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of de zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel.

- Is uw tattoo genezen, gebruik dan altijd een zonnebrandmiddel met beschermingsfactor 30 of 50.

- Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen of kleurverandering van de wond of bij pijn aan de wond altijd contact op met de huisarts.

- Eet en drink gezond; dit komt altijd ten goede van de genezing.

- Pas tot slot ook op met huisdieren; ook zij dragen bacteriën bij zich.

- Raak de tatoeage daarnaast zo min mogelijk aan met de handen aan om infecties te voorkomen

Prijzen

Wat kost een tatoeage? Dat is een moeilijke vraag! Omdat iedere tatoeage anders is variëren onze prijzen en zijn deze per ontwerp verschillend. Wij kunnen klanten dan ook geen prijsinschatting geven zonder het desbetreffende ontwerp eerst te hebben gezien. Maak een afspraak en kom bij ons langs zodat we in overleg een gerichte prijsindicatie kunnen geven. Vanwege onze hygiënische handelingen hanteren wij een minimumprijs van €70,-.
Wij maken geen schetsen en/of ontwerpen om te mailen. Maak een afspraak om even bij ons langs te komen om je ideeën “persoonlijk” te bespreken, het ontwerp wordt die dag nog niet gemaakt. Wij ontwerpen samen met jou een custom design op de dag dat je getatoeëerd wordt. Dus na het ontwerpen gaan we de tatoeage ook gelijk zetten.
Bij ons kan je met tikkie of contant betalen. Geen tikkie, is geen probleem want er zit ook een pin automaat in de buurt.