Nazorg

Direct na het tatoeëren wordt de getatoeëerde plek met zalf (Balm tattoo of Bepanthen) ingesmeerd en afgedekt met transparante folie.

Mocht je nog met vragen zitten, dan kun je ons altijd om advies vragen.

 

Genezingsproces

De genezingstijd van een tatoeage duurt ongeveer vier tot zes weken. Een goede gezondheid zorgt voor een snellere genezingsproces. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Ga vooral niet krabben, want hiermee kun je de huid en/of de tatoeage beschadigen en kunnen er witte plekken ontstaan. Daarnaast is een goede persoonlijke hygiëne tijdens de genezingstijd van de tatoeage erg belangrijk.

Was de tatoeage 2 tot 4 maal per dag zachtjes met Bepanthen of Pride aftercare of een milde ongeparfumeerde en bacteriedodende zeep, bijvoorbeeld met Unicura Balance, totdat de wond helemaal genezen is.

Douchen

Wanneer de tatoeage aan het genezen is, kun je gewoon douchen. Het wordt echter afgeraden om uitgebreid in bad te gaan. Zorg er bij het douchen wel voor dat je de getatoeëerde plaats op het laatst met een milde, ongeparfumeerde en bacteriedodende zeep wast. Dep de wond na het douchen met een schone handdoek of tissue voorzichtig droog. Ga niet wrijven; dit kan de wond beschadigen.

Slapen

Houd er rekening mee dat een tatoeage de eerste nacht kan afgeven op het beddengoed. Dit komt door het wondvocht. Wij adviseren dan ook om niet je mooiste beddengoed op bed te leggen. Probeer de getatoeëerde plek met luchtige, schone kleding af te dekken en gebruik absoluut geen verband, pleisters of folie!

Probeer daarnaast de eerste nacht niet op de getatoeëerde plek te gaan liggen. Gebeurt dit in je slaap wel, dan is dat niet heel erg.

Kleding

Draag tijdens de genezing van de nieuwe tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond. Draag bij voorkeur schone, luchtige kleding. Katoenen kleding is hiervoor erg geschikt. Draag liever geen wollen of synthetische kleding.

Mocht het zo zijn dat je kleding aan de wond is vastgeplakt, trek de kleding dan niet zomaar los. Laat het kledingstuk in dat geval even weken met een natte washand of onder de douche. Probeer dan voorzichtig of het kledingstuk loslaat. Dit voorkomt dat je de wond opentrekt en zo een blijvende beschadiging aan je tatoeage oploopt. Dit is namelijk niet altijd meer te herstellen door de tatoeëerder.

Wanneer er onverhoopt toch een korstje aan je kleding is blijven hangen en er is een klein stukje van de tatoeage meegekomen, dan is dit vaak geen probleem. Jouw tatoeëerder kan dit meestal wel bijwerken. Geef tijdens de nacontrole wel even aan dat dit gebeurd is, zodat de artiest weet wat er met dit plekje is gebeurd.

De tattoo verzorgen

Het is belangrijk om de tatoeage zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen.

  • Dek de wond niet af met verband, pleisters of folie.
  • Smeer geen Sudocrem, Purol, Uierzalf of andere vergelijkbare zalfjes op de wond.

Hierdoor krijgt de wond geen zuurstof en wordt het natuurlijke genezingsproces bemoeilijkt.

Ter genezing van jouw tatoeage adviseren de meeste shops om de tatoeage 3 tot 5 keer per dag dun in te smeren met:

Tattoo Ointment van Pride Aftercare of met Bepanthen Baby

Waar moet ik nog meer op letten?

Hier volgen nog enkele tips waar je op moet letten bij het verzorgen van jouw nieuwe tattoo:

  • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen op de wond, zoals Sterilon of Betadine.
  • Vermijd tijdens het genezingsproces (4 weken) contact met zwemwater (zoals chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen -gebruik van sauna of (stoom)baden.
  • Stel (4 weken) de net getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of de zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel.
  • Is uw tattoo genezen, gebruik dan altijd een zonnebrandmiddel met beschermingsfactor 30 of 50.
  • Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen of kleurverandering van de wond of bij pijn aan de wond altijd contact op met de huisarts.
  • Eet en drink gezond; dit komt altijd ten goede van de genezing.
  • Pas tot slot ook op met huisdieren; ook zij dragen bacteriën bij zich.
  • Raak de tatoeage daarnaast zo min mogelijk aan met de handen aan om infecties te voorkomen.

VRAGEN OVER NAZORG?

STAAT JE VRAAG NIET BIJ ONZE WERKIJZE OF EXTRA INFORMATIE OVER TATTOOS? NEEM DAN CONTACT OP MET ONS. BEL, MAIL OF MAAK EEN AFSPRAAK OM LANGS TE KOMEN, WE HELPEN JE GRAAG VERDER.