Nazorg

Direct na het tatoeëren wordt de getatoeëerde plek met zalf (Balm tattoo of Bepanthen) ingesmeerd en afgedekt met transparante folie.

Mocht je nog met vragen zitten, dan kun je ons altijd om advies vragen.

 

Genezingsproces

De genezingstijd van een tatoeage duurt ongeveer vier tot zes weken. Een goede gezondheid zorgt voor een snellere genezingsproces. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Ga vooral niet krabben, want hiermee kun je de huid en/of de tatoeage beschadigen en kunnen er witte plekken ontstaan. Daarnaast is een goede persoonlijke hygiëne tijdens de genezingstijd van de tatoeage erg belangrijk.

Douchen

Wanneer de tatoeage aan het genezen is, kun je gewoon douchen. Het wordt echter afgeraden om in bad te gaan. Zorg er bij het douchen wel voor dat je de getatoeëerde plaats op het laatst met een mild- of ongeparfumeerde zeep wast zoals Unicura Balance. Dep de wond na het douchen met een schone handdoek of tissue voorzichtig droog. Ga niet wrijven want dit kan de wond beschadigen.

Slapen

Houd er rekening mee dat een tatoeage de eerste nacht kan afgeven op het beddengoed. Dit komt door het wondvocht. Wij adviseren dan ook om niet je mooiste beddengoed op bed te leggen. Probeer de getatoeëerde plek met luchtige, schone kleding af te dekken en gebruik absoluut geen verband!

Probeer daarnaast de eerste nacht niet op de getatoeëerde plek te gaan liggen. 

Kleding

Draag tijdens de genezing van de nieuwe tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond. Draag bij voorkeur schone, luchtige kleding. Katoenen kleding is hiervoor erg geschikt. Draag liever geen wollen of synthetische kleding.

Mocht het zo zijn dat je kleding aan de wond is vastgeplakt, trek de kleding dan niet zomaar los. Laat het kledingstuk in dat geval even weken met een natte washand of onder de douche. Probeer dan voorzichtig of het kledingstuk loslaat. Dit voorkomt dat je de wond opentrekt en zo een blijvende beschadiging aan je tatoeage oploopt. 

De tatoeage verzorgen

 • Haal het folie eraf na 2 tot 4 uur.
 • Was de tattoo met een mild- of ongeparfumeerde zeep en was deze totdat het mooi schoon is.
 • Tattoo laten opdrogen of dep deze droog met één of meer velletjes van een keukenrol.
 • Smeer de tattoo 2-5 keer per dag in met een dun laagje Bepanthen (zorg altijd dat je handen goed schoon zijn als je smeert).
 • Was de tattoo minimaal 2 keer per dag.
 • Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen. Niet aan je tattoo krabben, of er over heen wrijven. Als er korstjes op komen, moeten deze er uit zichzelf van af gaan.
 • Ga de eerste 4 weken niet met je nieuwe tattoo in bad, zwembad, bubbelbad, zee of sauna. Douchen mag wel.
 • Ga de eerste 4 weken niet met je tattoo in de zon liggen of onder een zonnebank.
 • Pas op met honden- en kattenharen, deze kunnen infectie veroorzaken.
 • We willen graag de genezen tatoeage zien voor een nacontrole. Dit kan na 4-5 weken nadat deze gezet is. Je kan langskomen of je stuurt ons een scherpe foto van je tatoeage.
 • In geval dat je tatoeage bijgewerkt moet worden (dit bepalen wij), kan je dit gratis door ons laten doen binnen een periode van 2 maanden nadat het gezet is.
 • Alleen de klanten die een nacontrole hebben gehad, komen in aanmerking voor het gratis bijwerken. 

Waar moet ik nog meer op letten?

Hier volgen nog enkele tips waar je op moet letten bij het verzorgen van jouw nieuwe tattoo:

 • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen op de wond, zoals Sterilon of Betadine.
 • Is uw tattoo genezen, gebruik dan altijd een zonnebrandmiddel met beschermingsfactor 30 of 50.
 • Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen of kleurverandering van de wond of bij pijn aan de wond altijd contact op met de huisarts.

VRAGEN OVER NAZORG?

STAAT JE VRAAG NIET BIJ ONZE WERKIJZE OF EXTRA INFORMATIE OVER TATTOOS? NEEM DAN CONTACT OP MET ONS. BEL, MAIL OF MAAK EEN AFSPRAAK OM LANGS TE KOMEN, WE HELPEN JE GRAAG VERDER.