Werkwijze

Williwood Ink werkt strikt volgens de richtlijnen van de GGD om de kwaliteit en hygiëne van zowel de klanten als onszelf te waarborgen. Iedere klant wordt bij Williwood Ink behandeld met steriel verpakte naalden en naaldhouders, nieuwe inkt, schone handschoenen, enz. Naalden en inkt worden éénmalig gebruikt.

Het aanbrengen van een tatoeage

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden, met kleine naalden, inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding.

De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje.

Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.

De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid.

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid.

De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid.

Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

    Goedgekeurd door de GGD

    Sinds 2007 is een vergunning verplicht voor tatoeëerders. Zij ontvangen de vergunning van de GGD, alleen als ze zich houden aan strikte hygiëneregels. Ze worden gecontroleerd door de GGD. De overheid adviseert u alleen een tatoeage of piercing te laten aanbrengen bij ondernemingen met een vergunning.

    Vanzelfsprekend heeft Williwood Ink deze vergunning. Zie www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

    VRAGEN OVER TATTOOS?

    STAAT JE VRAAG NIET BIJ ONZE WERKIJZE OF EXTRA INFORMATIE OVER TATTOOS? NEEM DAN CONTACT OP MET ONS. BEL, MAIL OF MAAK EEN AFSPRAAK OM LANGS TE KOMEN, WE HELPEN JE GRAAG VERDER MET DE JUISTE BESLISSING.